De Behandeling zelf

 

Als uw hond in de trimsalon komt dan wordt het volgende gedaan.

Uw hond wordt gewassen daarbij wordt indien nodig ongedierte verwijdert zoals teken en vlooien.

Daarna wordt de hond droog geföhnd.

Dan wordt de hond getrimd.

En de nagels worden geknipt.

De hond krijgt een lekker geurtje op en kan weer mee naar huis.

Wassen:

U hond wordt in het bad gewassen met een goede shampoo indien nodig wordt er nog een conditioner gebruikt.

De honden worden met elke trimbeurt gewassen. Het is een verstelbaar bad waardoor de hond vanaf de tafel in en uit het bad kan stappen, zodat ik geen zware honden meer hoeft te tillen.

Als de hond gewassen en goed uitgespoeld is wordt hij lekker goed afgedroogd. Daarna wordt de hond droog geföhnd zodat het haar van de hond lekker los komt te zitten, om een zodanig goed mogelijk trim resultaat te krijgen.

Dan wordt de hond op tafel in gewenst model geknipt of geschoren.

Plukhonden worden eerst in model geplukt. Daarna worden ze indien nodig gewassen anders zouden de haren te zacht zijn.

Nadat de honden getrimd zijn worden de oren schoongemaakt . De haren worden uit de gehooringang gehaald om ontstekingen te voorkomen.

De tanden worden nagekeken. Het kan zijn dat het al te erg is en u dan doorgestuurd wordt naar de dierenarts om zijn gebit te laten reinigen.

Daarna worden de nagels na gekeken en als ze te lang zijn geknipt.

Als laatste krijgen ze een vachtverzorgingsspray over de vacht die ook nog eens lekker ruikt.

Na het trimmen kan de hond zich raar gedragen zoals springen, schudden met de kop, zich zelf besnuffelen. Dit is normaal als je zelf net je haar van heel lang naar kort heb laten knippen voelt het ook raar aan dit is voor een hond hetzelfde. De hond zal even moeten wennen aan zijn nieuwe uiterlijk en gevoel.

Het zal duidelijk zijn dat een gediplomeerde hondentrimmer/ster meer is dan alleen een "kapper". Zij hebben een gedegen opleiding gevolgd voor de algemene verzorging van de hond. Bovendien zal een goede trimmer/ster niet aarzelen om, indien nodig, u door te verwijzen naar de dierenarts