Tips voor naar de Trimsalon

Uw hond zal ondanks alle goede zorgen een trimbeurt niet altijd leuk vinden. Ze vinden het nu eenmaal leuker om lekker buiten te ravotten. Om de trimbeurt voor iedereen zo plezierig mogelijk te laten verlopen vindt u hieronder een aantal tips, dat het bezoek van uw hond en u aan de trimsalon wat makkelijker zal maken.

Breng uw hond altijd aan de lijn.

Wanneer u een hond heeft die regelmatig naar een trimsalon moet dan is het prettiger voor iedereen dat de hond gewend is dat er aan hem gewerkt wordt. Laat uw hond wennen aan geluiden zoals een föhn, schaar en tondeuse en op tafel staan.
Doe dit zo jong mogelijk dan zal de hond deze geluiden als normaal beschouwen. Wen uw hond aan het feit dan hij gekamd en/of geborsteld moet worden.

Laat uw hond goed uit voor u hem brengt. De trimbeurt duurt al gauw een paar uur en dan is het onprettig voor de hond en de trimster als hij niet goed uitgelaten is. Gevolg kan namelijk zijn dat hij zijn behoefte op tafel doet. Breng de hond ook niet met een volle maag maar geef uw hond ruim van te voren eten.

Nu nog wat tips voor uzelf

Overleg eerst met uw trimster of u uw hond voor zijn trimbeurt in bad doet. Veel vachten zijn moeilijker te behandelen na een was beurt.

Wees op tijd voor de afspraak de tijd die te trimster voor uw hond gepland heeft, heeft zij hard nodig.

Bel vroegtijdig af als u niet op de afspraak kan komen want dan kan de trimster nog een andere hond plaatsen. Belt u niet op tijd af dan wordt de prijs doorberekend. 

Probeer de hond klit vrij te houden dat is prettiger voor de hond en voor de trimster lukt dit niet vraag dan om advies bij de trimster.

Geef bij de trimster van te voren aan of de hond ergens gevoelige plekken heeft of een ziekte heeft zoals epilepsie, een zwak hart of een andere soort kwaal. Ook als de hond op bepaalde dingen raar of agressief kan reageren is het voor uw trimster belangrijk om te weten. Zij kan hier dan al van te voren rekening mee houden.

Ga met uw pup van te voren een keer kennis maken met de trimster. Maak wel even een afspraak zodat zij ook tijd voor u heeft.

Als u de hond komt halen is hij altijd mooi al vind u hem lelijk. De hond is op gelaten en voelt uw positieve of negatieve bui direct aan.

 

 Bedankt

 

Uw trimster